Belangrijke projekten

Bedden en Kastjes

Wij verwachten dit jaar zo’n 150 dove kinderen te registreren bij ons op school. Veel kinderen kunnen niet elke dag heen en weer  reizen tussen huis en school, vanwege de afstand, gebrek aan geld, vervoer of door familieproblemen. Hoewel wij voldoende faciliteiten hebben, is er een tekort aan 37 stapelbedden en 132 kastjes voor alle kinderen die in onze hostels op school verblijven.

Er is nu financiering nodig om voldoende bedden en kastjes voor alle kinderen te kunnen maken, zodat elk kind een veilige plek heeft op school. Als wijkinderen, die op verblijf onze hostels zijn aangewezen, geen goede en veilige plek om te verblijven, kunnen bieden, kunnen wij ze ook niet inschrijven voor de school. Dan blijven ze noodgedwongen thuis.

Met voldoende financiering kunnen er materialen worden aangeschaft, waarrmee wij voor elk kind een eigen bed kunnen maken. Uw financiële hulp is daarbij van harte welkom! Zo kunnen wij ervoor zorgen dat zoveel mogelijk kinderen goed onderwijs krijgen bij ons, terwijl ze op een fijne en veilige plek verblijven.

Als u ons wilt helpen dit project uit te voeren, kunt u dat doen door te klikken op “DONEER NU” rechtsboven op deze pagina. Het aantal donaties en voltooide bedden en kastjes kunt u in de afbeelding hieronder volgen. (graag aangeven dat uw donatie voor bedden en kastjes is)

Voor de volledige projectbeschrijving verwijzen we u graag naar de link hieronder.

Bedden en kastjes voor de kinderen

Renovatie van ons kleuterlokaal

In 2005 hebben we een kleuterlokaal gebouwd met de toenmalige beschikbare middelen. Vanwege intensief gebruik en toegenomen aantal kinderen voldoet het lokaal niet meer. Het lokaal is te donker en er komt te veel stof en vuil binnen via het dak en openstaande ramen. Een aantal ramen zijn afgesloten met hardboard, maar dat maakt het binnen te donker om goed te zien.

Het klaslokaal en de omringende veranda hebben een wit plafond nodig om een lichter interieur te creëren. De verouderde raamkozijnen moeten vervangen worden door nieuwe kozijnen met schuifbare ramen. In het klaslokaal zijn planken en afsluitbare kasten nodig, zodat werkstukjes van de kinderen en lesmaterialen netjes opgeborgen kunnen worden.

De meeste jonge kinderen komen uit afgelegen gebieden en verwaarloosde milieus. Zij hebben een stimulerende leeromgeving nodig om zich te kunnen aanpassen, leren communiceren, samenwerken en hun omgeving schoon te houden. Een goed georganiseerd kleuterlokaal zal de jonge kinderen heel goed kunnen helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling op school.

Het renovatieproject moet als één doorlopend proces worden uitgevoerd. De kinderen verhuizen tijdelijk naar een ander klaslokaal, zodat hun eigen lokaal kan worden gerenoveerd, zonder dat hun lessen verstoord worden.

Als u ons wilt helpen dit project uit te voeren, kunt u dat doen door te klikken op “DONEER NU” rechtsboven op deze pagina. Het aantal donaties voor dit project kunt u in de afbeelding hieronder volgen. (graag aangeven dat uw donatie voor de kleuterklas is)

Voor de volledige projectbeschrijving verwijzen we u graag naar de link hieronder.

Renovatie kleuterlokaal