Blog

Dove kinderen leren samen spelen en dansen (oktober 2022)

Dove kinderen leren sociale en practische vaardigheden in het Wanaziwi Creatief Centrum op de Dodoma Dovenschool. Dankzij de unieke samenwerking tussen deze twee nederlandse stichtingen, krijgen dove kinderen in Tanzania de kans om zichzelf op een creatieve manier uit te drukken. Dankzij deze mogelijkheid leren ze goed communiceren met elkaar, waardoor ze ook beter presteren op school, waardoor ze weer een beter kans maken om later zelfstandig verder te kunnen in de maatschappij.  Uw financiële steun is van harte welkom om deze kinderen ver op weg te helpen naar een zelfstandig bestaan in de toekomst.

EOTAS fotoalbum van de afgelopen 24 jaar

EOTAS fotoalbum van de afgelopen 24 jaar

Stichting EOTAS heeft zich ingezet voor dove kinderen in Tanzania sinds 1996. Dit was mogelijk dankzij de goede ondersteuning van veel sponsors en vrijwilligers gedurende de afgelopen 24 jaar. Samen met onze trouwe medewerkers in Tanzania hebben we uiteindelijk het Dodoma Doveninstituut kunnen voltooien in september 2020. De ontwikkelingen vanaf begin tot de voltooiing zijn gepresenteerd in een mooi kleurrijk fotoboekje. Als u interesse heeft, dan kunt u het boekje via <CONTACT> bestellen voor €35,00 euro + €4,00 verzendkosten. Als u een grotere donatie wenst te geven en het boekje ook wenst te ontvangen, dan kunt u dat aan ons laten weten bij de betaling via onze knop <DONEER NU>. Hartelijk dank voor uw ondersteuning.

Augustus 2020

Augustus 2020

Na 24 jaar keihard werken, sponsorgeld inzamelen en nog harder werken heeft EOTAS in Augustus  2020 de bouw van het Doven Instituut in Dodoma Tanzania afgerond. Er is een prachtige kleuterklas, basisschool, eetzaal met keuken en theater podium, administratie gebouw, life skills hostel, computer klas, werkplaats, dat alles met een veilige muur eromheen en niet te vergeten camp Holland met 11 appartementen gerealiseerd. Waar dove leerlingen nog vele jaren kunnen leren, zichzelf ontwikkelen en bouwen aan een financieel onafhankelijke toekomst. We zijn enorm trots op alles wat we in de afgelopen jaren bereikt hebben met ons team in Tanzania. Maar dat was nooit gelukt zonder de hulp van alle vrijwilligers, donateurs, bestuursleden en met name het Liliane Fonds.

Geniet van alle prachtige foto’s en de enthousiaste blikken op de gezichten van onze kinderen.

foto’s

Life Skills Hostel

Life Skills Hostel

In 2019 is het Life Skills Hostel geopend. Hier kunnen 24 jongeren wonen. 12 jongens en 12 meiden die praktijk onderwijs volgen om een vak te leren. En leren zelfredzaam te worden. Ze kunnen hier in alle rust leren hoe je jezelf moet onderhouden, hoe je belastingaangifte moet doen, geld kunt sparen, zuinig om moet gaan met water, zagen, boren, elektriciteitsleer , computer lessen, naaien en alle andere life skills. Tot ze hun diploma gehaald hebben en als zelfstandig ondernemer aan de slag kunnen met voldoende bagage om zichzelf te redden.