Onze appartementen in Camp holland

Naast de school heeft Stichting EOTAS ook een appartementencomplex gebouwd met de naam Camp Holland. Dit complex hebben we neergezet met het doel om inkomen te genereren voor de school.

Mensen die voor korte of langere tijd in Dodoma komen wonen, studeren en werken kunnen bij ons op Camp Holland terecht. De huur voor de appartementen gebruiken we om de school draaiend te houden. Dit complex bestaat uit 11 appartementen, die volledig gemeubileerd zijn en voorzien zijn van heet water voor douches, toilet, keuken en slaapkamer. Het complex is voorzien van een reserve watertank, waardoor er bijna altijd water beschikbaar is. Dankzij het feit dat het complex in dezelfde wijk ligt als de huizen van een aantal ministers, is er ook bijna altijd elektriciteit aanwezig.

Het complex is bestraat, zodat het minder stoffig is en er meerdere gezellige zitplekken te vinden zijn onder de bomen van Camp Holland. We hebben een aantal vriendelijke honden op het complex, die ook als waakhonden dienen en helpen om de compound zo veilig mogelijk te maken.

De verblijfskosten zijn opgedeeld in de volgende componenten:

  • De ‘huurprijs’ wat in werkelijkheid een maandelijks donatie voor onze dovenschool is, waarmee wij ervoor kunnen zorgen dat in 2020 zo’n 130 dove kinderen onderwijs en goede zorg kunnen ontvangen.
  • Onderhoud en wekelijkse schoonmaak. Normale reparaties en onderhoud worden door ons zelf uitgevoerd, zodat je geen verborgen kosten hebt, zoals in veel andere huizen in Dodoma.
  • 24 uur bewaking
  • Gas water en elektriciteit. Verbruik hiervan wordt per appartement gemeten. Bij normaal verbruik is dat gemiddeld rond Tsh75,000/- per maand.

Onze Dodoma Dovenschool blijft groeien en de kinderen bij ons op school presteren relatief goed in vergelijking met andere Tanzaniaanse kinderen op gewone scholen. Dankzij gasten in Camp Holland in Dodoma, ontvangen we de noodzakelijke aanvulling op sponsoring van de dove leerlingen bij ons op school. Zonder inkomsten uit huur voor onze appartementen, zouden veel kinderen vandaag niet naar school kunnen om gepast onderwijs te ontvangen. En omdat deze dove kinderen op een gewone school niet geaccepteerd worden, zouden ze gewoon geen onderwijs ontvangen. Ze zouden aan wie of wat dan ook overgeleverd zijn zonder enige rechten. Helaas is het hier in de praktijk zo dat een kind zonder officiële registratie op een school meteen ook alle andere bescherming verliest, omdat het kind in principe buiten het systeem valt. Dankzij onze sponsors en gasten in Camp Holland kunnen we veel dove kinderen onderwijs en goede bescherming bieden.

Voor meer informatie en boekingen